Stüdyo: P.A. Works
Tür: Günlük Hayat, Müzik, Okul
Yapım Yılı: 2012
Bölüm Sayısı: 13
Anime Puanı: 10/7.5
Tari Tari adındaki animenin hikâyesi beş okul arkadaşının yaşantıları etrafında gelişiyor. Okulunun koro kulübünden ayrı bir kulüp kurarak sahneye çıkmak isteyen Konatsu, yaşadığı aksilikler sonucu dilediğini istediği gibi gerekleştiremez. Akabinde de geçici olarak kurduğu kulübü dağılır. Lakin kendi koro kulübü hayalinden vazgeçmez ve kültür festivali başta olmak üzere şarkı söyleyebileceği yeni bir kulüp kurmak ister. Kendisi dışında dört arkadaşını daha kulübe katarak resmi bir kulüp olmayı başarırlar ve anime boyunca bu karakterlerin birbirleri ile olan ilişkileri, kulüpleri ile verdikleri uğraş ve özel yaşantıları konu alınır.
Tari Tari’nin dediğim gibi beş tane başkarakteri var. Bunlardan ise Sakai ve Sawa daha çok ön plana çıkıyor. Karakterlerimizi kısaca tanıtacak olursam;
Konatsu Miyamoto: Kısa boyu ile enerjik Konatsu şarkı söylemeyi çok sevmektedir ve katı müdür yardımcısını karşısına almasına aldırmadan kulüp kurma ve festivallerde şarkı söyleme hayalini asla bırakmaz.
Wakana Sakai: Animenin daha çok ön plana çıkan karakterlerinden olan Sakai şarkı söylemekte ve piyano çalmakta usta olmasına rağmen annesinin vefatı üzerine müziği bırakmıştır. Konatsu’nun ricası üzerine kulübe adam eksikliğinden dolayı katılsa da müziğe gün geçtikçe tekrar ısınmaya başlar.
Sawa Okita: Konatsu’nun en iyi arkadaşı olan Sawa, atlara çok düşkündür ve atı Sabure ile her gün muhakkak yürüyüşe çıkar. Okita’nın müzikle arası iyidir ve Konatsu’nun da en büyük destekçisidir.
Taichi Tanaka: Sportif bir yapıya sahip olan Taichi, badmintonu çok sevmektedir ama okulda kimse badmintona ilgi göstermediğinden kulüp kuramamaktadır. Konatsu da Taichi’yi ilginç bir şekilde kendi kulüplerine katılmasını ikna eder.
Atsuhiro Maeda: Viyana’dan yeni geldiği için “Wien” lakabını alan Maeda, Japon kültürü hakkında pek bir şey bilmemektedir. Temiz yürekli ve iyimser yapısı ile dikkat çeken Maeda, Taichi ile dost olduktan sonra onun da yolu Konatsu’nun kulübüne düşer.
Animenin ilk iki bölümü karakterleri tanıtmak tadında geçiyor. Konatsu’nun alelacele kendi korosunu kurmasını, işlerin ters gitmesi falan derken üçüncü bölüm ise asıl senaryo başlıyor diyebilirim. Bu görüntüsü ile de Tari Tari’nin klasik eleman bulup kulüp bul kurgusuna girdiğini söyleyebilirim. Kulüp kurulduktan sonra da Sakai olmak üzere karakterlerin özel hayatlarına ve geçmiş yaşantılarına yoğunluk veriliyor. Açıkçası benim görüşüm, Sakai üzerinde fazla durulmuş. Yani beni bir yerden sonra Sakai ve merhum “mükemmel” annesi boğmaya başladı. Animenin müzikle ilgili kısımları oldukça güzel ama bireysel temalara el atıldığında bir duraksama mevcut. Bu arada, animeyi tamamen müzik odaklı (Beck gibi, K-On gibi) sanırsanız hata yaparsınız. Müzik odaklı bir anime yerine günlük hayat temalı ve müzik destekli dersek daha doğru olur. Son olarak, animenin finali ise gayet yerinde ve güzel yapılmış. Küçük bir ihtimal olsa da bir ikinci sezon kapısı daha hafif aralık bırakılmış diyebilirim.
Çizimleri bakımından Tari Tari normal ve klasik anime çizimleri arasında hoş bir denge kurmuş. Normal çizimler diyorum çünkü abartı ve rengârenk saçlar, garip tipler yok. Klasik diyorum çünkü yine kocaman gözleri ile bayan karakterler yerlerini almış durumda. Ben ise ilk başlarda karakterlerde biraz sıkıntı yaşadım. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama Sakai ve Sawa birbirlerine çok benziyor. Yani onları ayırt edebilene kadar birkaç bölüm geçmesi gerekti:) Bir de karakterlerin utanınca falan yüzlerinin kızarma çizimlerini pek beğenmedim. Özellikle bayan kahramanlarımız sanki fondöten sürmüş gibi etrafta gezinmeleri bana itici geldi. Animenin müzikleri ise gayet eğlenceli. Açılış ve kapanış parçaları animeye yakışmış ve başta müzik kulübünde seslendirilen parçalar olmak üzere beğenmediğim veya bu ne dediğim hiçbir parça olmadı.
Sonuç olarak Tari Tari, inişleri ve çıkışları ile fena olmayan ama çok da fazla bir şey vaat etmeyen kendi halinde, sevimli bir anime. İlle izleyin diye ısrar etmem ama izlemek isteyene de katiyen karşı çıkmam.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder